BŁĄD - przy dodaniu nowego kontrahenta

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

lgorek
Posty: 141
Rejestracja: śr, 28 lutego 2018 15:54

BŁĄD - przy dodaniu nowego kontrahenta

Post autor: lgorek » czw, 04 lutego 2021 14:42

Kiedy naprawicie błąd przy wprowadzaniu nowego kontrahenta, jest to spowodowane niedziałającą stroną GUS zapewne ale powinno być jakieś obejście.
blad.jpg
blad.jpg (76.25 KiB) Przejrzano 879 razy
Call stack:
GUSFind.TfrmGUSFind.Wyczysc
System.Variants.VarClearDeep
Vcl.OleCtrls.TOleControl.GetProperty
System.@FinalizeArray
System.@FinalizeRecord
Vcl.OleCtrls.TOleControl.GetProperty
Vcl.OleCtrls.TOleControl.GetIDispatchProp
GUSFind.TfrmGUSFind.FormClose
Vcl.Forms.TCustomForm.DoClose
XFormP.TXForm.DoClose
Vcl.Forms.TCustomForm.CloseModal
Vcl.Forms.TCustomForm.ShowModal
GUSFind.TfrmGUSFind.MyShowModal
Kontr.TKontrF.ZnajdzInGUS
Kontr.TKontrF.FormActivate
_KontrahErp.T_frmKontrahErp.FormActivate
Vcl.Forms.TCustomForm.Activate
Vcl.Forms.TCustomForm.CMActivate
Vcl.Controls.TControl.WndProc
Vcl.Controls.TWinControl.WndProc
Vcl.Forms.TCustomForm.WndProc
JvWndProcHook.TJvWindowHook.DoBeforeMessage
JvWndProcHook.TJvHookInfos.WindowProc
Vcl.Controls.TWinControl.MainWndProc
System.Classes.StdWndProc
Vcl.Forms.TCustomForm.ShowModal
LFormP.TLForm.ShowInChooseMode
System.SysUtils.TThreadLocalCounter.HashIndex
System.SysUtils.TThreadLocalCounter.Recycle
System.SysUtils.TMultiReadExclusiveWriteSynchronizer.UnblockReaders
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 705
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 11:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: BŁĄD - przy dodaniu nowego kontrahenta

Post autor: sławek » czw, 04 lutego 2021 15:17

Komunikat niefortunny. Powinno się wyświetlić "Baza danych GUS obecnie nie odpowiada. Proszę spróbować później".

Wygląda na to, że GUS zakończył prace na swojej stronie i obecnie wyszukiwanie w naszym programie powinno znów działać.
lgorek
Posty: 141
Rejestracja: śr, 28 lutego 2018 15:54

Re: BŁĄD - przy dodaniu nowego kontrahenta

Post autor: lgorek » pt, 05 lutego 2021 9:29

sławek pisze:
czw, 04 lutego 2021 15:17
Komunikat niefortunny. Powinno się wyświetlić "Baza danych GUS obecnie nie odpowiada. Proszę spróbować później".

Wygląda na to, że GUS zakończył prace na swojej stronie i obecnie wyszukiwanie w naszym programie powinno znów działać.
Może i niefortunny ale jest kilka razy na miesiąc potrafi się pojawić i bardzo popsuć nerwy. Dlatego warto wprowadzić aktualizację gdzie program będzie działał normalnie.
ODPOWIEDZ